Plumpmästaren i stora Doroteamäste

MMS

Plumpmästaren i stora Doroteamästerskapen. Mr. Simonsson, brother in law!


tomma glas och fulla kortspelare.

MMS

tomma glas och fulla kortspelare. Mycket besök ikväll!


Fire!

MMS

Det är dubbelmatch på söndag och jag har andra planer för resten av helgen. Och en fredags fylla och ju som en trestegsraket. Först trött,sen jävligt pigg och på G. Sen stendöd. Är man bakis på lördag har man ju tjänat en hel söndag!


Mr F7 har hittat tillbaka hem till Umeå

Nu har jag sålt skotern till vänner i Umeå. Tanken är att jag nu ska ha råd med allt annat jag vill ha och lägga pengar på hunden via kurser och träningsläger. Och billig var jag.. huvva....

Varför känns det inte som jag blivit 50.000 kr rikare, utan en skoter fattigare?

Sen jag var 16år och fick köra lagligt har jag haft 9,5 skotrar. Yamaha SS440, Polaris XCR440,Polaris XC600,Arctic cat ZL550,Arctic cat ZRT800,(nästan en F6),Polaris RMK900 151",Polaris RMK900 166",Yamaha FZ4T,Arctic cat F7. Jag tror det var alla.

Men det finns kanske ljus i tunneln.. Har kanske en Panter Lång på G. En klassiker...




För övrigt såg jag just att bilder som jag la in via mobilen i helgen  kom in några dagar senare. Mobiltjänsten på denna sida verkar inte vara helt hundra. Så det blev inte det livedrama som det var tänkt. Det slutade med att vi visslade fast Libro och for hem. Haren klarade sig igen. Men jävlar..nästa gång?

Hunden har nu tagit efter hare

MMS

Hunden har nu tagit efter haren 2.5km ut i djupsnön. Så vi eldar vid en korsning och väntar på att drevet ska vända.


jag och hasse

MMS

jag och hasse parkerade 50m från jaktstugan och Libro fick upptag efter ca 3 minuter! Ibland känns det lite FÖR bra..


Kan nån komma med skidor?

MMS

Kan nån komma med skidor?


jag och hasse parkerade 50m från j

MMS

jag och hasse parkerade 50m från jaktstugan och Libro fick upptag efter ca 3 minuter! Ibland känns det lite FÖR bra..


Ännu en fin helg är över

Det blev 2 fina jaktdagar i helgen. Nu är man äntligen hemma och är helt slut. Eftersom livebloggningen inte verkar fungera igen så blir det bilder och mer text senare i veckan. Nu är det dusch och godnatt!

Sista chansen?

Imorgon blir det harjakt med Hassemartin och stövarn Libro. Efter många turer med en velande Matsson om toppjakt,jaktstugeboende,kompromissplaner,väder,väder och tid. Men Hasse är alltid på. Så nu aktiveras plan B. Jakt imorgon ,som sagt, på Grynberget i Doroteaskogarna.  Hoppas som fan nu att jag får se Stampe. De gånger vi varit ute så har Libro fått upp tidigt och dragit på som fan men tappat! Och nästan alla andra gånger de varit ute utan mig så har de fått en stek med sig i bagaget.                                                        

Första gången gills ändå knappt.. Då fick vi björnkontakt och 2 Slug åkte i loppet och jag kompletterade drillingen med blyspets. I korta drag sen så  backade vi därifrån och for hem.
 
Sen på lördagkväll så drar jag till Normans jaktstuga. Jag ska inte avslöja alla mina hemliga små guldkorn men det ligger vid kommungränsen mot Storuman. Där blir det kanske några kalla,lite varmt,några kompisar och förhoppningsvis 29850 ToppTJÄDER!  Det är kanske sista chansen nu...Januari ut sen blir det ripa och bäverjakt kvar bara =(

För övvrigt tror jag att hoppet är ute för mig, jag ser Lets Dance och tycker inte det är skit! Väck mig, någon!

 Skitjakt på er

Sökes: Ledigt imorgon eller en ny kropp ASAP

Idag kom jag hem ganska tidigt. Ca vid 17 så körde jag förbi Sporthallen och kände helt plötsligt ett jävla träningssug. Träningsvärken från 1,5mil jakt på skidor hade precis lagt sig och blivit ett sånt där skööönt sug i musklerna. Det bidrog.
Jag stormar mina 95+ genom ytterdörren och så gott som skrek till lilla frugan att jag SKA (läs: snälla får jag) träna ikväll. Ja, hon tyckte såklart det var en bra idé. Hon har ju så gott som börjat försvinna under mig om jag på morgon ska rulla ur sängen före henne. Nå, jag kommer in i hallen en kvart innan träningen och tänkte " nu är jag väl sist på plats", men jag var tydligen en kvart/tjugo minuter tidig. Folk har fan inte vett att komma i tid till träning! Skandal, det går bort så jävla mycket tid på skit.. När väl folk börjat förstå att det var jag som stod där så fick man faktiskt bara glada miner och hälsningar. När övningarna och själva spelet var slut kvart i 9,så var jag också det. SLUT alltså. jag skulle tro att jag sträckt ungefär 78% av musklerna och resten lär ha nån form av stress fraktur. Sista kvarten skulle bli en tempo/löp övning men då stämplade Stoppljuset Kim M ut.  Extra kul var att Hedlund påstod att han blev stolt över mig som fortfarande kunde röra mig så pass med denna hydda. Hassemartin var överaskad att jag sprang så mycket som jag gjorde. Men bonusen i all denna humor måste vara när tränar-Tore sa: Aaamen du kommer ju behöva hoppa in i vår här, vi är ju lite folk. (Inte citerat HELT ordagrannt men saken är densamma).  Ja, det var humor det.    Jajja, men det var faktiskt jävligt kul att träna första gången på väldigt (för)länge.

Nu ser vi Made In Sweden på 4an. Jäkla kul musikproduceringsprogram. Det är med förra Idoljuryn. Bagge,Bagge och han Andreas. Och jag som inte brukar gilla sånhär tv.. 

 
Godnatt Sverige   var ni än är

Vardagsmysterier

  • Varför tar bryggaren en massa  vatten i moms när jag ska göra kaffe?!?!  Ska jag ha 4 att dricka måste jag koka 9.
  • Var tar den berömda sockan vägen i tvättmaskinen!? Har 3 udda nu...
  • Varför känns det alltid längre bort än det är hem,förutom när man ska hem från fjället?!
  • Hur kan folk tycka att Håkan Hellström är bra?! Kommentar  överflödig!
  • Förklara hur folk kan köpa Citroen? Ny som gammal, det är ju bara skit!?
  • Låg Fox Mulder och Scully med varandra?! Kommentar överflödig!
  • Varför blir det bara MER skit på tv, och MINDRE att se, ju FLER kanaler man har?!

Nu ska jag laga kyckling och wokgrönsaker.


Mitt livs mest väntade samtal

Igårkväll ringde en god vän och pratade strunt ett tag. Sen gled samtalet in på att HAN SKA BLI FAR!
Men som vi har disskuterat dettta. Rätt tid i livet, rätt plats, rätt tjej...Rätt lön inte att förglömma. Nu verkar allt stämma för Lenny och Jessica?! Men ungens leveranstid är grovt räknat mitt i bästa jakten. Men som Lenny själv sa " När man är knullsugen vid Jul, då tänker man inte på jakt."  Grattis från mig och säkert alla andra. Som bonus kan man ju tillägga att David Sjösteth och Åsa också ska ha unge! Men han har då prickat lite bättre, det ska bli i sommar det..

Frågan för mig är ju nu: Ligger jag efter? Det är ju rätt många ungar som pluppar upp,eller ska man säga ur, runt mig nu.
Men jag känner i mitt djupaste själv att så inte är fallet. Jag är ju rätt dålig på planera sägs det ju, men är det någon plan jag har så är det den om jag och faderskap. En bra början är ju att växa upp och kunna torka sin egen röv innan man gör barn. Jag må säga att ha hundvalp är bra träning...

Resultatet av en trevlig helg! Dy

MMS

Resultatet av en trevlig helg! Dyrt kilopris om man räknar efter.. Men det gör man inte...!


micke pratar med hundförsäljaren!

MMS

micke pratar med hundförsäljaren! Blir det en pointer ikväll?


Tänd ett ljus och låt det brinna!

MMS

Tänd ett ljus och låt det brinna! tobbe och frida kom på besök. Vilken kul grej!


Nu är vi framme.. Och vi kanske få

MMS

Nu är vi framme.. Och vi kanske får storfrämmande ikväll!


Polarexpressen är packad och klar

MMS

Polarexpressen är packad och klar för avfärd!


Kim-Micke 1-0

MMS

Kim-Micke 1-0


Upptakt!

Veckan har varit stressig och många sena kvällar och nätter i lastbilen.. MEN, nu blir det inte nå mer jobbsnack. Nu ska vi gå in på nått kul!

I söndags var jag till jaktområdet i Skog med Enar. Om vi börjar att förklara vem Enar är så är han i jaktkretsar en guru,en mentor,en mästare. Över 50älgar,10talet bockar,Otaliga mängder fågel och hare. Att han och Far har varit kompisar från BB,bokstavligt talat, och att Enar och jag jobbat tillsammans halva mitt liv är i detta fall helt ointressant.

Jag packade bössan och alla atteraljer man behöver. Det var med en viss oro ,över att jag skjutit in bössan på 80m pga bäverjakten i våras, jag styrde Bmwn mot Skog. Enar ringde när jag kommit halvägs och stressade på mig. Det satt 8 orrar i kanten på hans lägda! Laddad till tusen så anländer man bara för att få veta att fågeln är borta och jag nu skulle få gränsla en Tundra. En gul Tundra. Sen bar det iväg på en guidetur av experten Enar. Att han varit jaktledare på området han vuxit upp på försämrar inte kunskapen. Första myren bjuder på 2 Tjädertuppar. En var riktigt stor. Sen upp med kameran var jag också så Mr. Skoglund hann skrämma iväg dom med sin Bearcat 4T! Skygga djur...

Senare när vi passerade en bäck fick vi se färska spår av Utter! KLICKA PÅ BILDEN SÅ DET SYNS ORDENTLIGT

Utterspår

Jag fotade även spåren, men bilden blev inte så bra. svårt ljus att fota i. Sen har jag ju inte systemkamera 2009 direkt heller.
Turen på Tundran,i dubbel bemärkelse, begav sig upp mot platsen där jag skjöt mina första älgar! jag kände igen mig direkt, fast vi kom från helt fel håll. Då blev jag lite impad av mig själv faktiskt..
På bilden ser man "stolen" och snett fram på myren,ca 80m, kände tjurarna 13g Oryx 30-06 i ca 700M/S rakt i bogen! Inte knall och fall, men kanske 30m jogg och jättedöd.

Skjutarpasset




Älgarna ligger sked och Mårten åker snålskjuts!

Färden fortsatte och vi kom på ett intressant spår. Lo eller järv, vi var inte säkra först. Vi följde spåret,som bestod av blodiga pälsbitar och skvättar av avföring..

järvpiss!

Under en gran hittade vi detta!



Det visade sig att ett rådjur fått sätta livet till. Vi såg även sen när vi kollade upp jaktstugan i Arioppen att rådjuret campat rätt länge i direkt anslutning till huset! När vi sen kom på att vi inte hittat några ben så spårade vi även upp järven och hittade det som var kvar av kroppen. Huvudet och ryggraden.. Vilket skrovmål!

huvudaxlarknäochtå

Slänger in lite tjäderbajs som bonus!

tjäderbajs

Turen gick vidare mot Markberget, där jag passade på att ta en bild från tornet jag satt i i höstas.

Finn fem fel!
vintertornetsommartornet

Även lille Stampe var i farten. Skogen myllrar ju av liv!

hare

Efter detta så såg jag 2 tjädrar till på Stormyran. Vi vände snytan hemmåt och fikade lite och snackade bockjakt på södra Sverige och om hur Sten,Enars far, sänkte en bock på 30m med en slug i skallen... Den historian kan vi utvecka en annan gång..Sten är en källa för en hel samling historier. jag lova återkomma med lite roliga senare.

Nu! Till saken hör att jag och Fummelpalten själv, Micke Matsson ska till jaktstugan i "Boern" i helgen. Även kallat Simonsbodarna. Jag har packat och planerat i flera dagar för ett dygn i kojan. Det känns bra att ha förberett sig väl iaf.
Självklart ska jag försöka LIVEblogga och hålla Sverige uppdaterat...


Nu, GODNATT SVERIGE! 

Nu går en epok i graven..

Nu går en epok i graven.. Jag har flyttat runt William i Sverige mer än jag flyttat själv och andra kompisar tillsammans.

Från Hjo till lilla Villis. Där drar karln med sin familj runt till 3 olika hus (minst) och senast idag så bar jag kartonger och chefade upp verksamheten. William,Wille, Knutsson är en 30+åring i en 12 årings kropp. Han har spelat innebandy med mig i Vilhelmina och i Dorotea och karln är outtröttlig!  Jag tror till och med Wille fick harpest och blev inlagt som ett paket på lassa. När han kom tillbaka var han ännu lättare i kroppen och spelviljan blev nog tripplad i sjuksängen!

Det blev tyvärr inte någon golfbanefabrik,ingen möbelfabrik och ingen Fotbollskväll heller!

Wille, jag vet att vi inte träffades varje dag, men jag tror jag kommer sakna dig ändå, vettu grabben..

Men vem vet, kanske man får flytta dig en gång till ...?


 Ps. Boka in mig på gris och bockjakt. De vet du!!  


ÖKA KNUTSSON!

den som..

väntar på nått gott, har oftast väntat för länge..

Men imorgon kommer bilder och annat kul från jakten förra helgen och veckan som varit.

Ps. I helgen blir det också äventyr....

Leksaken får bita i gräset!

Järvjävel!!

En underbar dag!

......men den redovisas i morgon.. Orken är slut och jag ska upp sådär OOOoookristet tidigt.

Imorgon blir det jakt.. Jag får åt

MMS

Imorgon blir det jakt.. Jag får återkomma med resultatet. Godnatt Sverige.


Kryssboxen är död.

...Jag och grannen Anders gav Emmas xbox360 lite konstgjord andning i veckan. Den levde nån timme extra...
Vad ska jag nu göra på alla mina lediga stunder?     .....Kanske ska bli en bättre hund-far?




RIP

Busfrö?!

Idag när jag kom hem från jobbet så hade Ila varit hemma ca en timme själv.  Hon måste fått en snilleblixt och trott att buren,som just nu är hennes säng, var en liten tuggleksak. I köket återfanns buren, men hennes täcke utstickandes från så gott som alla möjliga ställen. Det såg jävligt roligt ut. Självklart räckte inte den nya stora leksaken till riktigt, utan min toffla fick sätta livet till. Tofflor verkar vara jävligt goda. Emma tappade en av sina Crocs inatt också. Ila sände en vänstersko i strl 36 till eftervärlden.  Hon är ju trots allt en valp, så vad kan man begära? Mycket Skulle jag vilja säga, men man måste ta det lite pöö om pööööö....     PS. Idag drömde jag om en säck full med fåglar... Kom igen Ila, VÄX!!

Lenas Krog bjuder idag på Sveriges

MMS

Lenas Krog bjuder idag på Sveriges bästa kebabtallrik. Utan konkurens. Solen skiner fortfarande lite, den beundrar min lunch..


Rundvik bjuder idag på 7 minus och

MMS

Rundvik bjuder idag på 7 minus och solsken. Glädjen av att man sett massor av orre i perfekta skjutlägen äts snabbt upp av att fjädringen på vagnen gick sönder lite idag. Verkstad nästa!


det stod -30 nyss! Åsele vet.stati

MMS

det stod -30 nyss! Åsele vet.station here I come!


Säljes

http://www.blocket.se/vi/19717488.htm?ca=2_s

http://www.blocket.se/vi/19717494.htm?ca=2_s

Hockeykväll.. Kaffe och konjak sma

MMS

Hockeykväll.. Kaffe och konjak smakar sällan illa i goda vänners sällskap.


En irlänade en dansk och en norsk.

                                                                                      Irländare
Dagen började väl bra idag. Vaknade halv 7 av en hund som ville ut. Inget konstigt med det. Men jag kände sen att en sovmorgon vore på plats!  ....Ila tyckte annat. Hon blev så pass göralös att hon började tugga på strömkabeln till datorn. Självklart var det ingen fara för hunden eftersom jag drar ut alla kablar av just denna anledning. Det var för övrigt första gången hon visade intresse för annat än skor och leksaker. Tur det, eftersom vi har mattor och sladdar förbanne mig överallt. Det är tydligt att fröken växer så det knakar här på Hästskovägen. Hon sover mindre, men oftast hela natten. Och hon måste bli aktiverad betydligt mer bara den sista veckan än förut för att bli trött. Synd att det varit drygt 30grader kallt några dagar. Det försvårar det hela.  Hon gillar inte kyla så mycket heller. (inte husse eller matte heller för den delen)

                                                                             En dansk
Vid lunch så ringde Den Allsmäktige. Det var dags att jobba. Jag fick lov att köra till Vilhelmina och starta min lastbil som inte gått sen dagen före julafton. Det gick över förväntan bra!  Men inget bra som oftast blir ett helvete. När jag kom ner på sågen så ringer Den Allsmäktige igen. En dansk skulle komma kl 13.30 och truckföraren på sågen smet hem kl 12. Summan av kardemumman blev att jag fick lasta min egen bil (Gammal bild)I Älvsbyn.. Har nu halva dagen kvar. Hoppas skiten håller ända hem. Jul imorgon!medan dansken tog fram nya spännband och sprättade förpackningar i sinne! Vilka jävla amatörer. Killen/gubben hade inte stor koll. Under tiden han funderade på vad som är upp eller ner på sin egen skit så lastade jag mig själv som om jag inte gjort annat över julledigheten. När jag väl lastat dansken ,som sen visade sig vara en tysk som jobbar i danmark, så får man ju höra en del jobbiga grejer. Han har varit i sverige och kört runt runt sen början på december. Han hade inga vinterkläder,inga vinterdäck, inga vinterhandskar och hade aldrig kört virke. Nu fick man ju i alla fall skicka den arme saten närmare hemmåt. Notera att jag sällan är arg på chafförerna i sig. Men det är ju sjukt så staten och EU (tänker inte gå in på detaljer nu) har fuckat up systemet för konkurens över lika villkor i denna branch. Sen hör det ju till vanligheten att man får krupp och snörp när man möter och blir omkörd av många,inte alla, utlänska bilar. Dom kör verkligen för, eller kanske mot, livet.


                                                                                                   En norsk

Emma  kom inrusande på "lunch" klockan 20 och hade en ny strömkabel i handen. Som inte funkade! Hon hade fått kontakt med en norsk kille på jobbet som extraknäcker med att laga datorer. Tydligen är norskar inte så bra på laga kabel... Om ändå Anton vore här...


Ikväll blir den en konjak och uppesittarkväll hos grannen Hockey J-VM mot Kanada. Nästan repris från i fjol!


Det var ett tag sen!

Det går fort nu. Hunden växer så det knakar.. Hon börjar få karaktär, mer än att bara vara "ååh en sån sööööt liten huuund!!" Hon börjar lyssna mer, än om kommandon inte sitter som en smäck än. För bara någon dag sen hoppade hon upp i soffan själv och det kan nog liknas med att ens bäbis talar för första gången. Då var Husse stolt! Igår började Miss Ila smyga på bollen vi leker med, och idag ställde hon en tuss vi har som leksak!  Det verkar som hunden har lite i ryggmärgen.. ;)  Det kan nog liknas som att en bäbis tar sina första steg...

För övrigt så har jag bytt batteri i bilen. -30C och bilen startar inte! INTE ACCEPTABELT!! Bara att punga ut med 2000:- Och 95Ampere ( rätt mycket kräm för en personbil) ska väl göra susen.   

Nya TVn och Biosysstemet rockar fett. man trodde ju man hade bra tv med bra ljud, men sjukt va efter man blivit på några år. Synd att inte alla kanaler sänds digitalt bara. Det blir en jävla skillnad på ljudet framför allt.

Meckat upp en lampa,ett älghorn och barskåpet idag. Och stökat dit en fotölj. Nu kan man dricka lika billig sprit som förut, men mer ståndmässigt!       Nu ska jag hämta frugan snart.   ....i en nytrimmad bil..

Kniven

MMS

Kniven hänger på hornet i konjaks hörnet.


RSS 2.0