En röd Ahlshammar

MMS

Ila gjorde en vattenapport utanför lycksele. Hennes första simtur blev inte så lång, hon blev nog lite chockad åt det kalla vattnet. Så jag lockade in henne en stund och det dröjde inte länge innan hon hoppade ut själv igen! Tuff brud i lyxförpackning..


12minus och snålblåst tack!

MMS

Värmen,33grader, kan ta knäcken på vilken viking som helst. Hundarna har presterat över förväntan och i det hela har kursen varit mycket bra. Nu vet man vad som ska läggas vikt på till hösten! Sitt!


Ett rödskinn funderar

MMS

Robinson-finalen är spännande! Jag vågar knappt titta! 25 i skuggan och över 50 i solen! Ps. Jag tål inte värme och imorgon talas det om 31!! Åh, skjut mig nån..


2 tikar på en kvadrat!

MMS

Jag tror bestämt dom har blivit kompisar.. Underbart att se!


Och Micke tar en...

MMS

Och Micke tar en powernap.. 'ovanligt' Börjar tro att han blir inspirerad av Petter och Bagarn.. Sovpåsarna for President!


Dag 1

MMS

Sommar som vinter, på är det alltid skönt att komma tillbaka till stugan. Dagen har varit mycket bra och över förväntan på våra hundar. De andra är mellan 10mån och 3år och varken Hilda eller ila ligger efter. Det är lite fränt.


Campingen 4- och 1+

MMS

Campingen lovade frukost. Men den uteblev! Då körde vi det gamla tricket 'Billys och nyponsoppa'. Nu laddar vi för 25graders värme och en rejäl kurs!


Vi är nu framme.

MMS

Vi är nu framme. Bra stuga på ett ganska bra ställe. Grannen har en bil som är värd runt en miljon. Vi spelar nu officiellt i den höga ligan.


Bondepraktikan

MMS

Vi har skapat en provisorisk ölkyl med smutsigt bäckvatten. Bönder är inte så dumma ändå..


Bondpojken Mattson

och jag ska snart fara till skellefteå. Hundarna ska få sig en omgång. Men mest troligt är det hussarna som får skit.

Ska bara äta lunch och skjuta några kartonger skeet först. Haaade!

Jag och mitt hagel

MMS

det har var ju skitkul! Det går ju som smort att kasta åt sig själv. Synd att det var en Jävla vind, men jag verkar träffa ändå! Ligger på 80% och kanske 60 om jag kastar 2 på en gång. Men bara att kasta bra kräver träning märker jag.. Jocke Smålänning kommer få konkurens!


Mr Båtsman

MMS

Micke säger: Båt-taxi...exotish! Jag säger bara det. Här håller man på kämpa sig hem efter några dygn on the road med en löptik i hytten, och han bara roar sig. Men snart ska vi på hundkurs. Skellefteå i helgen. Hilda och ila ska få visa hussarna vilka fina flickor dom är!


Nice ändå

MMS

Skulle till en stuga, men vi kom nog inte längre än så här. Avslutningen på innebandysäsongen har sin peak.


inpå nån meter

MMS

inpå nån meter fintad av nån som har koll, så säger alla normala OK. Nu är det avslutning. Who cares?


Innebandyfesten

MMS

Innebandyfesten delas in i 3 delar. Mellan den andra och tredje måste vissa uppdrag utföras. Jag tänkte att det var idé att dokumentera det. Hasse, peter, magnus och emma får bida sin tid..


Innebandyfesten

MMS

Innebandyfesten delas in i 3 delar. Mellan den andra och tredje måste vissa uppdrag utföras. Jag tänkte att det var idé att dokumentera det. Hasse, peter, magnus och emma får bida sin tid..


Svågern Jävlas..

MMS

Svågern Jävlas..


bowling är kul. I fylla..

MMS

bowling är kul. I fylla..


Äntligen

MMS

Åh, det var längre sen man var på traden och fick sig lite riktig mat. Det är som dom säger; Ska du ha bra mat, stanna där det står lastbilar.


Kurerar med renkött..

MMS

Är bakis. Kurerar med renkött..


Strut!

MMS

Hej, jag heter ila och går på tunga droger. För att jag inte ska bita i min nyopererade fot så måste jag ha dumstrut i 10 dagar. Ibland kan skogen vara farlig..


Gammal VS Ny

MMS

Gammal VS Ny ...det här kommer ju gå fort. Härligt! Då hinner jag hem till bäverjakten ikväll! Peter, jag kommer!


Lite lämpligt haveri

MMS

Lite lämpligt haveri på en spännrulle till fläktremmen. Verkstan i Sollefteå får casha in på KMT!


LITE varmt..

MMS

Det går som lite varmt.. Låt mig samtidigt informera er om att det är ganska brant om man ska till Stugun via grusvägen från 344:an..


Lite kort

Härligt som fan att man fick hjälp av farsan att ta bort lite döda björkar. En del blev ved och en hel del blev "grot".  Inte illa. Luftvärmefläkten kom inte upp men sommaren är lång? Var nere i källaren och "besiktade" grunden också. Den är...ok. Måste laga/byta ut nån pryl som jag inte kommer ihåg namnet på sen kan man slå på vattnet igen. Det var närmare 10 år sen sist.  

  Helvete, ingen bäver blev det inte heller. Nu börjar det bli stressigt. 15 maj närmar sig med stormsteg.  Hövdingen Sten frågar efter svärmor fortfarande. Undra om det är nån slags besiktning han måste göra.. Dock har svärmor sagt att hon nog borde hälsa på Sten för en kaffe nån gång. Gubben är ju bara 87år, så ingen stress.

Nu, hockeyfinal blandat med Parlamentet. Sen, Mission impossible?

höres

En tank

MMS

Efter en tank i klipparen så syns det att det varit en gräsmatta har under en gång i tiden.


Efter.

MMS

Efter.


förarmiljön är spartansk. Oljetryc

MMS

förarmiljön är spartansk. Oljetryck, check. Lufttryck, check. Diesel, tror det. Då far vi!


En böle skote!

MMS

En böle skote!


Före

MMS

Före


En god avslutning

MMS

En god avslutning på helgen hemma I Dorro..


Skogs befolkning samlades

MMS

Hela Skogs befolkning samlades utanför mitt hus och tände ännu en majbrasa till min ära. 'Hell Kim, vår bästa vän' 'Prisad vare Herren, sonen från byn har återvänt!' ...eller så är det bara jag och Enar som bränner skräp..


Vilda Hilda/lugna Micke.

MMS

Vilda Hilda och lugna Micke har varit på besök idag. Det har varit ganska livat. Vi sköt lerduvor, tvättade bössorna, hängde upp älgtrofén och satt hos Byahövdingen och ljög en stund..


Ila trivs i Skog.

MMS

Ila trivs i Skog. Har finns det många stora pinnar att leka med. Hon har även försökt gräva över sin matskål för att gömma maten!


Ila står för canadagäss..

MMS

Ila står för canadagäss.. Halva poletten har trillat ner.. Salomon Creek bjöd på 50års kalas.


A weekend apart

Nu drar jag till Torpet/Jaktstugan/Gammhuset i Skog. Emma far till Umeå och mixtrar med hästar så jag tar med med ila och spenderar helgen med en baktanke, att jag ska göra lite nytta kanske.. Men vem vet.. Det blir iaf lite hagelskytte och träna lite med .22 Magnum.. Undar just om jaktledarn bju på grillad ikväll.. Måste ringa och kolla kanske.. FRID!


PS. Edward the Eagle "Polarishandlarn" Turbo vann tävlingen i Kittelfjäll. 2:a blev "Lack P-O" på en sprollans AC MCR 800!     ....kanske man måste köpa en sån....

RSS 2.0