Produkttest av snöskor TSL810. I h

MMS

Produkttest av snöskor TSL810. I hård till mellanhård snö går det utmärkt. I lös/djupsnö är man bet. Men jag går i cirklar, jag fick 2 vänsterskor! Jävla sportringen..


Lenny och jessica plus familjen. F

MMS

Lenny och jessica plus familjen. Fin dag att rasta Karibon. Och hunden. Och frun.


Ett och annat

Nu är det Onsdag kväll och jag ligger efter i mitt bloggande. Men vafan, jag är väl ingen Blondinbella som ska leva på det! Hörde på radion idag att Linda Skugge och Ebba Von Sydow hade ett  bloggbeaf. Kan något bli töntigare? Ja, det skulle möjligen vara Linda Rosings dateprogram. man vill ju bara spy på tv-utbudet ibland..

I Måndags försökte jag och Anders laga Xboxen igen. Efter några timmar gav jag upp och beställe ett nytt. Vila i frid.


I Söndags var jag och mina tjejer på första valpkursen. Mycket givande måste jag säga. Detaljer man säkert inte skulle tänkt på annars och tips som gör träningen lättare och även med säkerhet ger snabbare resultat. Ser fram emot resten av kursen. På tal om kurs. Jag har blivit erbjuden en plats hos en av sveriges mest framstående hundtränare. Amir Zand i Enköping. Jag funderar på att tacka ja, bara för att det kan vara en mycket rolig upplevelse att jaga (träna på att jaga) fasan med tvättäkta proffs. Det är tänkt att det ska bli av 4 augusti. Kan jag och Emma hälsa på min bror i Sthlm i samma sväng vore det kanonkul. Då kanske det blir av.    .........v 13 blir det kanske semester...

Fjället och fiske i helgen om vädret tillåter. Annars vettefan..

Ny favoritserie på 4an -  Lie To Me -  den får 4 av 5 bärs i betyg.


Nu blir det en semla och hemmagjord  bärshake.


Jag och Andre är ute och luftar Ka

MMS

Jag och Andre är ute och luftar Karibon som står och vilar i bakgrunden. Crille hakade på. Varma mackor for President!


GI-metoden.

MMS

GI-metoden.


Alltid

MMS

Alltid. För evigt. Jag är möjligen ut steg närmare stan..


livet på andra sidan stan

MMS

Jag ska se movits kl 01. Äppelknyckarjazz!!


Påtår, någon?

MMS

Påtår, någon?


Up to date

Lars, vad var det jag skulle ta upp här? Jag har minne som en guldfisk, jag minns inte vilken av mina 100 tankar som skulle få komma upp till ytan. Men vi börjar i en annan ände då, istället för att berätta vad som har hänt sen sist så kan jag börja från nu och gå bakåt.

Findus fisksoppa. Slät och krämig. Bättre än väntat. Försökte nyss se lite av Sveriges sämsta bilförare med Adam Alsing som programledare. Men jag började må dåligt. Min yrkesskada är väl att man ser djupare än att bara se en rolig "Gurkan" eller "Elisabeth" köra som totalt efterblivna tomtar. Det är ju helt och totalt ofattbart att någon av dessa överhuvudtaget fått komma till en uppkörning när de skulle ta körkort. För det är ju faktiskt så, att dom HAR REDAN ETT GODKÄNT SVENSKT KÖRKORT! När man inte vet skillnad på höger och vänster, inte kan uppskatta mellan 5-50meter och inte har en aning om hur man ska ratta en bil, ska man fan inte sitta bakom ratten. Citat som jag ändå hann snappa upp:  Co-drivern "Jag tror inte du känner hur halt det är" "Nej, det spinner ju bara" eller Gurkan som sa" Åååh, bilen far ju bara" medan han snurrade 5 varv runt en kon. Jag ser faktiskt inte nån humor i det. Ni måste komma ihåg, att precis när som helst kan ni ju möta en sån här klantröv på vägen, i 110km/h! Att fronta med en vägg i 220km/h är sällan att rekommendera. Alltså inte heller att ge dessa idioter körkort.Jag vill påstå att det händer nog mycket skit ändå. Man borde ju tacka högre makter varje gång man kommer hem hel. Personerna som är med har alltså inte nog med sunt förnuft eller helt enkelt inte nog med intelligens att fatta att dom är talanglösa och livsfarliga! Hade det varit ett program om jaktvapen och klantiga skyttar som lämnar laddade vapen framme lite här och var skulle det nog bli andra reaktioner.

Arbetsveckan har varit låååååååång hitills och inte alls rolig att skriva eller tänka om eller ens minnas. En dag kvar till helg, vi fokuserar på det istället!

jag spelade match i Nordmaling i söndags, mot Rundvik. Förlust med 9-6. Jag hade tränat 4 ggr denna säsong innan matchen så jag får väl erkänna att matchtempo höll man inte längre stunder i taget.
Nu,kommande söndag, är det match igen. Sandåkern ska få äran att åka på stryk från kl 15 och ca 1,5timmar framåt.

Innan dess kommer förvisso lördag. Då ska jag försöka ta mig ut och grilla korv med fru,skoter,hund och eventuellt vänner. (Utan inbördes ordning)

Nu ska jag hämta Miss Ila från hennes barnvakt, Svärmor.... Som för övrigt har kommit på grannen med att stjäla katterna hennes. Lion försvann i måndag eftermiddag och kom fram tisdagkväll. Då gick Emma och hämtade katten inne hos gubben som bor här på kvarteret.  Sen igår kväll var katten inne hos samma gubbe igen. Då la nog svärmor sig an med den stränga rösten och sa att han fick nog ta och köpa sig en egen katt. Han har bott här flera år och det har inte varit ett problem förrän nu. Han tror plötsligt att katterna inte får komma in hos svärmor. Och när vi sen tänker efter så har katterna varit borta längre perioder förut. Jag undrar just var dom skiter och pissar,och kanske framför allt äter, inne hos gubben. Allt uppdagades när en polis i byn samtalade med Gubben och han avslöjade att frun hade blivit så förtjust i "katten".
Katten som visade sig vara svärmors...

Frid och fröjd, i arsul höjd.

Rista har debuterat.

MMS

Rista har debuterat. Skall i en minut på ko och kalv. Här ivrigt sniffandes i spåren.


Duracell

Nu ska jag ut igen i det helt fantastiska vädret. Gå och gå och gå gå gå..

Blodspengar och stulen fågel!

Hej Sverige. Jag ska bara kort inleda med att beskriva detta inägg. Först blir det allvarligt, sen varvar vi ner med lite skitsnack.

(Minnesnotering till mig själv, Jemen,fågel,bil,match,spotify"agent orange-seek & destroy")


I veckan läste jag en artikel som fick mig att reagera på ett oanat sätt. Jag började tänka.
Det var en norsk tjej som blivit mördad på en fin adress i London, dumpad i ett soprum i gryningen. Brottet uppdagades ganska direkt men då hade redan ett privatjet lyft med den 21årige mördaren på mordmorgonen. Destination Jemen. Polisutredningen var klockren och bevisen överväldigande. Den engelska och norska polisen var bombsäkra på att 21åringen iklädd lakan var mördaren utom allt rimligt tvivel. Jemen tar emot en "önskan" om utlämning men det går inte Jemen med på. Jemen menar att "Vi kan dömma honom här för mord istället för i England" men det vill då inte England i sin tur för en dom i Jemen betyder avrättning efter domslutet. Så då kommer araberna på en fin lösning. 21årigens familj har alltså nog med pengar för att börja förhandla om sonens liv. Man erbjuder alltså den mördade norskans familj blodspengar. Summan är nästan oviktig menar jag, som jag ska förklara sen. Den norska familjen får alltså 21åringens liv i händerna. Om dom tar pengarna går deras älskade dotters mördare HELT FRI! Om dom låter bli blodspengarna kommer 21åringen dömmas och avrättas i Jemen.

Vad som händer sen vet jag inte. Men nu till min reflektion om denna bisarra situation.

Om jag hade en dotter, eller låt säga att en av mina bröder blir mördad för att komma närmare verkligheten, skulle jag vilja ha hämd eller så skulle man flippa och ta rättvisan i egna händer. Alternativt bryter man ihop, det är ju faktiskt och förhoppningsvis omöjligt att få veta. Men låt säga att du blir då erbjuden en muta för att inte avslöja mördaren. Räcker 1 miljon? 300 miljoner? 1 miljard? Hur sätter du en summa på din brors liv? Låt oss låtsas att jag tar emot 300 miljoner. Skulle jag inte kräkas varje gång jag sätter mig i min nya bil? Skulle jag inte vilja dränka mig själv i min nya pool varje gång tar en simtur? Skulle man skänka allt till Rädda Barnen, Läkare utan gränser,Cancerfonden...skulle det då kännas bättre? Om jag själv då hade ett barn som var svårt sjukt och jag kunde rädda det med en galet svår operation som kostar skjortan, skulle det då vara ok att byta Jens eller Jimmis liv och ära,och även mördarens liv, mot mitt att rädda mitt sjuka barn?
            Jag tänker inte avslöja mitt val..och man vet nog inte svaret själv förrän man är i en sån situation.
Men kommentera gärna med ditt svar eller tanke om saken. Jag disskuterade det lite med en vän per telefon och det var svårt..

Jag har ju lyckats fälla några orrar i vinter, och den sista nu hade jag mörat inne och sen hängt ut för jag fick ont om tid att ta rätt på pippin. Den blev hängande ute utan problem i nån vecka,en och en halv, men nu idag skulle jag ta in den och vad får man se!!! DUUUUUN DUN DUN DUN och fjädrar tammefan över hela bakgården. Jag tog på mig slokhatten och den överdrivet stora pipan hamnade i mung(j?)ipan och jag ringde min kollega Dr Watson. Jag samlade ihop överväldigande bevis som alla ledde mot grannens Border Collie! Det ludna svartvitbruna vildjuret hade plockat ner min orrtupp från väggen och förintat den. Nu får man passa sig, hunden kanske har fått smak för vilt!

Det blev den bil jag tidigare publicerat. Skavanker ja,trasig dieselvärmare ja, går bra? JA! Den går ju som ett svin, riktigt pigg liten bil. Men att den väger som halva bmw:n lär ju hjälpa. Det kommer att bli en väldigt bra slitochsläng bil. Jakt,rövskjutsning, ett och annat däck och reservdel. Och Svenne. Renault Kangoo har 4x4. Ett tips. Ligger runt 50lök för -04

Jag har tränat 4 träningar denna säsong. Och sen frågar "dom" om jag vill spela match i morgon i Nordmaling. Antingen är det riktig kris eller så har man det i kroppen. Ok, i ett ryck eller två kan man ju se snabb ut. Och någonstans i bakhuvudet minns man väl hur man spelade boll. Men 60 ryck? Knappast. Då till dilemmat i denna situation. Ska jag följa med? Jag har ju inte slutat gilla bandy, utan omprioriterat mitt liv gällande tid. Följa med och sitta på bänken vill jag inte, då har jag bättre saker för mig. Ska jag med ska jag spela, och inte för att jag är kaxig eller sjukt bra utan för att få ut något av dagen jag spenderar. Är det ett moraliskt korrekt krav? jag har spelat i över 10år och då kanske man får säga vad man tycker i allafall...

Ett kul och hitills bra musikprogram: Spotify. Du livestreamar typ all musik som finns. Bra för dom utan hårddisk som inte är stor som en mindre villa.

hejdå Sverige, på återseende.


Blir det en bil i veckan?

Klicka för att se nästa bild

Turerna har varit många vad gäller Kim och bilar. Nu den senaste tiden har det pendlat mellan en gammal cheva,ny Navara,hyffsat ny mindre cheva,Passat eller helt enkelt ge fan i att byta. Men nu verkar det komma till vägs ände mitt lilla dilemma. Jag behåller BMW:n ett tag,ska bara fixa den lilla detaljen med växellådan, och köper en liten "slit och släng" bil. Jag har tidigare haft en Berlingo. Den är i det närmaste identisk med denna Pechåå Partner. De flesta småbilar av denna typ är i det närmaste identiska. Just denna har dock Dieselvärmare installerad redan vilket jag ser som en stor fördel då en eftermontering brukar kosta skjortan! Jag har redan en stor släpvagn och en bil med jäkligt bra komfort för långåkning. Så detta är nog den tråkigaste, och av samma anledningar, den bästa bil jag kan köpa i nuläget. Den är och har vad jag behöver, inget mer! Nu blir det en powernap i soffan framför American Cops innan träningen.    ....ska bara ställa klockan....

Jag bara måste lägga in en bild so

MMS

Jag bara måste lägga in en bild som visar hur kall Mr. Frosty faktiskt var i lördags. Och på tal om väder! Igår såg jag på väderrapporten,vilket jag aldrig brukar pga att dom aldrig stämmer,och det stod att det skulle vara -8 i umeå och -8 i Dorro. Det var 24minus i morse och har i umeå är det 22! Och på vägen hit varierade det mellan 12 och 32! Heja smhi, bra gissat.


Vb: Fy faan vilket pudeR!! Skulle knäcka

MMS

Från tomas och julia: Fy faan vilket pudeR!! Skulle knäcka en björk ..


Rista

MMS

Rista i umeåtrakterna..


Vb: Skoter, 1m puder, strålande sol... N

MMS

Mms från tomas och julia : Skoter, 1m puder, strålande sol... Nu åker vi :)


Lilla Ila åker med på jobbet idag.

MMS

Lilla Ila åker med på jobbet idag. Och än så länge går det utmärkt! Pratade just med Daniel som också har en valp i samma ålder, Rista, och hon åker i grävmaskinen!


Microinlägg

I helgen var jag och Lenny upp på VN7 i skalet och skidade efter ripa. Vi såg 10-12st men det blev inga fåglar med hem. Det var svinkallt och blåste som fan. Det blev en skön 2timmars bastu när vi kom hem. Frid!

Kallt att jaga ripa idag!!

MMS

Kallt att jaga ripa idag!!


En av 3 olyckor jag ska passera på

MMS

En av 3 olyckor jag ska passera på vägen hem från Sorsele.. Men, det är ju bra före?


En kollega på finska sidan? Oc

MMS

En kollega på finska sidan! Och, det är en myt att alla finnar kan svenska.. Tärvää! Och kom ihåg, det kostar 4,70 att ringa och 2,50 att svara enl informativa sms från Telia.


En kollega på finska sidan! Och, d

MMS

En kollega på finska sidan! Och, det är en myt att alla finnar kan svenska.. Tärvää!


Ja har på bilden sitter jag och vä

MMS

Ja har på bilden sitter jag och värmer mig.. Men just nu ligger jag faktiskt hos mattias i Älvsbyn. Kul att man har kompisar i hela sverige! Finländ imorgon..


Som den ska se ut.

MMS

Som den ska se ut. Som vi kommer minnas den. Som vi alltid vill ha den.


En finne i pannan och ...

Och en Kim i Finland! - to be continued 

I morse tog jag stora Pickupen, med Karibon på, kl 7 till skoterverkstan. Varför? Jo jag skrev en "to do list" i söndagskväll och den blev lite för lång för mig. Med tanke på tid,plats,kyla,verktyg,material så gav jag upp innan jag ens börjat. Verkstan öppnar först 10! Och inga ramper....   så en sak återstår ju, eller hur?! Jag skickade helt enkelt av den "Slednecks Style".  För att förklara enkelt för normalt folk som inte vet vad en "Sledneckslossning av skoter" är..

Lossa alla eventuella band och surrningar.
 Öppna baklem/kåpa/lucka.
 Hitta en ganska öppen plats.
 Säkra den från barn och lösa djur.
 Backa så fort du vågar.
 Pallnita.
 Lägg i 1an och gasa järnet i ett moment.
 Står nu inte skotern på backen, felsök från punkt 1. 

Väl i Villis så blev det inget körade med lastbilen. Det blev service på eget bevåg. I praktiken blev det tvätt,fastsättning av lösa skärmar på vagnen. Smörjning av personbilsvagnen,besiktning av densamme. Beställning av bromsar och bromsvajer efter besiktningen. NEJ, DEN GICK INTE IGENOM! Sluta retas. Vidare blev det lunch med Smutts och Mattsson. Hotellet bjöd på Ribs och sås.. Resten var inte värt att nämna.

 Assulten, Mattssons Assult, skulle bärgas till Paul Aris verkstad. "Bakaxeln/spännaxeln" i boggien hade rasat och det var dags för service. Stackars krake. Jag ångrar verkligen INTE att jag inte köpte en sån i år. Tro mig när jag säger att det var nära. Och att det hade varit kul. Men med tiden man har över just nu hade man gråtit sig till sömns om man hade samma problem för alla dessa pengar det kostar! 

På tal om saker som kostar... jag köpte ett par stora "lappskidor" till Karibon. Snabelbelag. De bästa! Orginalpriset  är 1000balubas men All-service säljer dom för 600:- inte dåligt pris alls.


Imorgon blir det Villis-Umeå-Villis-Luleå-Boden-Tornio/Finland-Luleå och sen vet jag inte mer.

Nu ska jag packa kappsäck och mat... eller är det samma sak?


Pice out. Peace in. Pea out. Peas in.



  


I lördags skulle jag ut till Wik m

MMS

I lördags skulle jag ut till Wik med Ila. Mikael Wik har köpt Ilas bror från Niclas. Sigge blev namnet. Tills vidare som jag förstår. Men det hela slutade att vi for till Svanabyn och köpte en skoter till mig. Aktiv Karibo 88a. Nu är det Beck och socialande.


RSS 2.0